Inflytt på golfbanan – Nya bostadsområdet vid Hills

I samband med golfens stortävling Nordea Masters på Hills Golf & Sports Club i Mölndal söder om Göteborg färdigställs även de första bostadshusen i det nya bostadsområdet, ritat av Unit Arkitektur.

Hösten 2014 bjöd Veidekke in tre arkitektkontor till ett parallellt uppdrag för att ta fram ett förslag på utformning av bostäder kring golfbanan. De inbjudna kontoren var Unit, Sweco och White, och Unit vann uppdraget att rita flerbostadshusen.

Drivande i gestaltningen av de fem bostadshusen har varit att bryta ned skalan så att de harmoniserar med de bakomliggande enfamiljshusen. “De fem husen om vardera 12 lägenheter har delats på mitten och försetts med en glaslänk som bildar trapphus. Kring trapphusen har husen vinklats ut, för att lägenheterna skall få maximalt med utsikt. Utsikten över golfbanan har varit i fokus under hela processen.” säger de ansvariga arkitekterna Klas Moberg och Mikael Frej.

Fasaderna utgör en modern tolkning av en Country Club med mörka fjäll av kompaktlaminatskivor och detaljer av guldeloxerad aluminium.

“Vi är väldigt stolta över projektet som är byggt med hög precision och där alla lägenheter har en generös balkong eller terrass med utsikt över golfbanan” säger Hans Östling, projektutvecklare för Hills Villastad.